Sunday 30 October 2011

virag

Nem mondom hogy margatera, annak ellenere hogy megprobaltam a minta alapjan azt csinalni belole de a fura gyongyok miatt nem  egeszen  az lett belole:)Eleg sutan allnak a nagy szirmok ugyhogy valoszinu  ok  lekerulnek rola es marad a rivoli a kis fura gyongyokkel :)

kis turkiz


Volt nehany kis turkiz darabom amivel nem tudtam mit kezdeni ugyhogy lett belole egy ilyen kis karkoto.
Komolyan  meg kell tanuljak  fenykepezni mert eloben sokkal aranyosabb ez a karkoto es inkabb kek mint zold szinu.

Tuesday 25 October 2011

Zoldike megkapta a fulit meg a gyurut is



Akartam volna masik gyurut kesziteni a szetthez ,de nem akartam hogy nagy legyen ezert inkabb csak "eclipse" gyuru lett belole.

Monday 24 October 2011

Programok es en ....

Oriasi turelemmel probaltam megtervezni egy karkoto mintajat a kis unokam  arckepevel. Erthetetlen modon nem sikerul..Easybead programmal kiserleteztem. Beallitottam a 26 szemes szelesseget es 66 szemes hosszusagot..aha..aztan  ugye be kell hozni a kepet ugyhogy  export image es ott ujfent beallitottam  "loom"
 helyett a "peyote" es megintcsak a szem szelesseget ( itt mar nem adott lehetoseget hogy milyen  hosszura akarom) es a szint is beallitottam  hogy hany szinnel akarom ..leokeztam es egybol  icipici kep lett belole  es mar nem 66 szem hosszu volt csak 20 es 20 a szelessege is ..Hiaba uvoltottem a szamitogeppel  hogy  " #%$!$%$^@%^%&"  megsem  csinalta amit en akartam ...
Elmentem a geptol kikapcsoltam a programot es par perc mulva ujra nekialltam ...Ugyanaz ..na szoval  , karacsonyra akarnek egy karkotot csinalni a menyemnek a kicsi  unokam  fenykepevel ami egymagaban  veve is egy oriasi  challenge lesz nekem  de ugy hogy a mintat sem  tudom  elkesziteni igy  aztan  totalisan  nagy  challenge:))   ..Mit csinalok  rosszul , ki  tudja  ?

Saturday 22 October 2011

Kapocs nelkul


Most latom csak,.hogy a szinek nagyon nem sikerultek , magyarul  szornyen nem tudok fenykepezni.Ezt ahhoz a nyaklanchoz keszitettem amit mar feltettem  ide legutobb es azon  masok a szinek :)) Egyszercsak majd jo lenne megtanulni  fenykepezni is :)
Egyenlore  meg kapocs nelkul , mert amit szerettem  volna ratenni az ebben a faluban  most eppen  nem volt es ami nekem van az csak 3 as csokapocs ami nem eleg ehhez a szelesseghez.

Friday 21 October 2011

Ajne blogjarol hoztam


Segítsünk?? Segítsünk!!

Szervusztok Lánykák, Rongyosok Foltosok, Cérnások, Gyöngyösök, Szappanosok, Babások  - nem tudom milyen megnevezés van még - aki kimaradt attól elnézést. 
Olvastam egy kisfiúról aki a közeli barátaim ismerősei. Tehát nem kamu a dolog. Ez a kisfiú nagyon beteg. Annyi embernek segítettünk már így közösen felajánlásokkal, hogy arra gondoltam megpróbálhatnánk neki is. Van kedvetek? Valaki jártas ebben? 
Ez itt az anyuka levele: 
Sziasztok!
A kisfiam egy súlyos izomsorvadásban szenved!/Duchenne-szindróma/! Ezek a gyerekek
15-20 éves korukig élnek.
2008 novemberében sikerült kijutnunk Kijevbe egy őssejtbeültetésre,ami sikeres volt,mert a fiam állapota javult!Ismét kellene mennünk,mert az állapota rohamosan romlik.A járdára már nem tud egyedül fellépni.Elkezdtük az iskolát,de nem tudom meddig bír a gyerek még járni.Állandóan... elesik,persze az utcán is,ami nagyon kellemetlen tud lenni,mert mindenki csak nézi,hogy milyen ügyetlen,pedig csak beteg!
Ha nem tudjuk hamarosan kivinni ,akkor kerekesszékbe kerül
és onnan
már nem tudjuk többé felállítani!Aki tud segítsen,hogy minél előbb sor kerülhessen a következő beültetésre.

Előre is köszönöm mindenkinek.
Pár ezer forint is számít!

Elérhetőségek:06-70-624-1177
barthaandrea@freemail.hu
Üdvözlettel:Andrea


Sunday 16 October 2011

nem az lett

Nem az lett akinek en gondoltam , de mostmar igy  marad. Valahol lattam egy ilyen nyaklancot , lementettem magamnak es gondoltam meglepetesdibol elkeszitem magamnak mert nagyon tetszik. Eleinte nem is volt nehez , aztan  kezdtem elvesziteni a turelmem ..Az igazsag az ,hogy hubelebalazs modjan csinaltam , nem terveztem meg rendesen .Vegulis  ilyen  lett es kesz.
Sajnos nem tudom kinek az oldalan lattam ezt a lancot csak azt tudom hogy egy russian girl kepei kozott.

Wednesday 12 October 2011

Szuper jatek Timinel


Erdemes benezni  Timi oldalara , mert ket olyan  csodalatos csomagot sorsol majd a jatekosok kozott ki ami minden gyongyozo lanynak  oromet okozna.



Monday 10 October 2011

Elda feloltoztetve

Sokat filoztam ,hogy milyen  lancot csinaljak neki ,vegulis ezt talaltam legjobbnak . Meg nem vagyok teljesen  elegedett vele , azt hiszem a medal felett az a kis negyszog nem lenne fontos ,de mivel csak sima gyongyok igy nem nagy  dolog azt onnan  kiemelni .

Valami csodaszep


 Aliandra kuldte nekem ezeket a csodas Swarovski cabochonokat.
Mutattam  neki nyaron ,hogy milyen  nyaklancra faj a fogam es mondtam,hogy nem kaptam  eddig meg hozzavalokat.
Amikor meglattam  elajultam , mert pont ilyenre fajt a fogam .Valami csodaszep ahogy csillog villog.
Koszonom Aliandra :)http://aliandra-beads.blogspot.com/

Sunday 9 October 2011

kicsi Elda


Ewa mintaja alapjan keszult Elda. 
Nem akartam 4 mm es teklat hasznalni a vegen de amit valasztottunk az annyira nem passzolt ide hogy a 3 mm es tekla helyett ugyanazt a zoldet tettem bele.
Valamilyen  lancot fog majd kapni de meg nem tudom milyet es foleg hogy mikor  :)

Ewa koszi a mintat

Saturday 8 October 2011

Veletlenke


Meglattam ezt a kapcsot es nagyon beleszerettem. Tepelodtem ,hogy mikeppen csinaljam meg merthogy kapocsnak tulsagosan nagy  tehat foszerepet osztottam  neki a karkoto c. darabban.
Gondoltam  kiprobalom hogy csak egy sima peyote karkotot csinalok belole, semmi flanc mert a kapocs onmagaban szepseges.Aztan  jott az otlet hogy  haromsoros Cellinit kellene csinalni hozza, de elobb befejezem a peyotet.  Cellini elmarad es mostmar ilyen  marad a karkoto punk tum. :)
De az is lehet hogy megveszem a testveret es abbol majd egy nyaklanc keszul befoglalassal..majd :)

Friday 7 October 2011

kaptam :)


Megérdemli díj!
A dijat 
                              http://zoojabeads.blogspot.com/ -tól kaptam!
köszönöm szépen!
Feltételek:

Az utolsó 10 kommentelődnek lehet tovább küldeni,mert megérdemli!
3:RaMary 
4: Lakota
10:Ciciri

Tuesday 4 October 2011

Majdnem Rella


Ewa http://ewagyongyosvilaga.blogspot.com/gyonyoru Rella karkotoje csabitott es nekialltam. Az ugy volt ,hogy elmentem Cathy Lampole boltjaba a hetvegen es vasaroltam  gyongyoket. En hibam , hallgattam rajuk es tok egyforma szinu gyongyok lettek valogatva ehhez a karihoz.. Itt kezdodott a baj :)) Egyaltalan nem tetszettek a szinek de gondoltam megprobalom egyaltalan sikerul-e .
A nagy lelkesedes vege az lett hogy levelben  kertem  Ewa segitseget amit ezuttal  is koszonok  szepen Ewa,..
Ezt a fajta kapocs megoldast  Dalma gyonyoru  fekete karkotojen  lattam,azota fajt a fogam egy olyan  megoldasra.
Gondoltam megmutatom nektek mielott az ollo eles foga beleharapna ebbe :))

Sunday 2 October 2011

ismet RAW



                                Ez persze nem annyira komplikalt de megiscsak  RAW :))
                              Tegnap elmentem a nagyfalutol meg messzebb Cathy Lampole uzletebe ahol annyi     csodas dolog van ,hogy csak na.    
 Ennek a karinak mas szinei vannak am. A lila sokkal  gazdagabb , elenkebb mint ahogy a kepen  latszik.