Wednesday 13 February 2013

Lepke ami szerintem masni


Regota fajt a fogam erre a Mikki Feruggiaro szepsegre de most hogy meglattam Marcsi blogjan az o csodaszep kekszinu karkotojet igy most jott el az ideje ,hogy keszitsek egyet magamnak.
Szerintem masni ez a butterfly de ez semmit nem veszit a lenyegbol.
Mikozben fuzogettem  sok mindenre rajottem.
Okos akartam  lenni es kicsit hoszabbra keszitettem az oldalpantokat. Ami egy elefant szemeben eppen jo otletnek tunik mert a bokajan szuperul mutatna ez a hossssszu pantlika.
A minta 11 egyseget ir az oldalpantokhoz ,de en gondoltam  mit nekem  Mikki Feruggio  csakazertis 13 egyseggel  csinalom. Na most a kovetkezo sokkal  jobb lesz mert  azt majd 11 egyseggel  keszitem es .........na ezt nem arulom el , kivancsi vagyok  ki veszi eszre hogy mi a bibi a masnimban.. EWA te ne arulkodjal  mert a sas szemeiddel  azonnal  eszre fogod venni hogy hol rontottam  el :)
De az ilyen  hibat csak a gyongyos lanyok  veszik eszre.
Szerintetek  hol a bibi ? ..Nem er tobbet mondani  mint amirol en tudok :))

28 comments:

  1. ...nem tudom, milyennek kell lennie, így a hibát sem látom, ..már ha van egyáltalán!, ..szerintem gyönyörű, és a színek is fantasztikusan szépek!!
    :-)

    ReplyDelete
  2. Szerintem is inkább masni mint lepke, de ez nem számít. a lényeg, hogy gyönyörű lett, éppen ezért nem is keresem rajta a hibát :)

    ReplyDelete
  3. Csodaszép színű, nagyon mutatós karkötő!Hiba nincs benne, csak egyéni ötlet! Különösen a 8/0-ás gyöngy tetszik, szerintem ilyen szép színű dropp nincs is!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gabi, nem ezt a 8 ast akartam hasznalni de tudod ez a kornyek nem arrol hires hogy nagy valasztekban lehet gyongyoket vasarolni igy ez kerult a masniba.
      8-2035 a szama ennek a 8 as kasanak.Opaque matt olive rose a neve.Nagyon szegyenlos gyongy ,kamera lattan megvaltoztatja a szinet es nem latni hgoy igazandibol nemcsak zoldes szine van :)

      Delete
  4. Gyönyörű lett, a hiba a te szemednek hiba, nekem ez az ékszer hibátlan!

    ReplyDelete
  5. Nagyon tetszik, ezért nem keresgéltem rajta hibát, maradjon a Te titkod! :))

    ReplyDelete
  6. Gyönyörű!Gratulálok, csodás munka! Én is nagyon vágyok rá, de még nem vettem a bátorságot. Tippelek a hibára: Ha egy tucat gyöngyös lány nem találja, akkor nincs is!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nem kell hozza batorsag csak elobb tanulmanyozd a mintat ha olyan vagy mint en esetleg aki nem tud fenykeprol fuzni :))
      Valoban nem tart sokaig es nem komplikalt csak ugy nez ki a leirasa

      Delete
  7. Mivel én nem szólhatok ,a lányok csak találgassanak!!:))) Gyönyörű lett így is de azért ha lehet legközelebb egyszerűbben leírt mintát válassz,mert éjszaka az én agyam sem úgy működik mint napközben!!!Nagyon kíváncsi lennék milyen "elefánt" kapja ezt a szép karkötőt?és hogy milyen színekkel csinálod majd a másikat mert hogy lesz másik az biztos és ahogy ismerlek lehet az egész állatkert ilyenben jár majd:))))))én "bika" vagyok!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evikem ,koszi a segitseget :) Tulajdonkeppen azert kertem hogy segits megerteni mert ezzel azt akartam hogy majd amikor te akarod megfuzni ne legyen gondod a mintaval :)))))
      Latod csupan onzetlensegbol a te erdekedben voltam erthetetlen:)
      Zold gyongyoket vadaszok majd zold masnihoz :))

      Delete
  8. Drága Amy!
    Ez egy gyönyörű, a színeiben is varázslatos karkötő...majd jó lesz valakinek...én aztán tudom mekkora munka....de megéri a fáradtságot!
    Gondolom nem véletlenül fotóztad oldalról.....és ha jól látom a nekem bal oldalra eső...felső sorról lemaradtak a 15/0 gyöngyök.....simán befűzhetsz egy új szálat...de nem igazán észrevehető!Óriási gratula!

    ReplyDelete
  9. Kedves Amy! Először is: gyönyörű ez a karkötő, eszembe sem jutott volna "hibákat" keresni benne. De hogy így felhívtad a figyelmünket, összevetettem a sajátom képével..Na, így sem találtam meg a bibit, hiába meresztgettem a szemem. Most hogy Mézesmamánál olvasom, lehet, igen, hogy ott maradtak le gyöngyök, de tényleg nem lehet észrevenni.
    Gyönyörű és kész!

    ReplyDelete
  10. :)) Koszi lanyok.

    Mezesmama tied a piros hangszoro.
    A minta szerint az elso es a masodik sor az delica aztan jon a 15 os kasa. En csak egy sor delicat fuztem es rogton a 15-ost. Ami azonnal nem tunt fel csak akkor amikor befejeztem azt az oldalt,ahol mar a minta szerinti ket sor delicat fuztem fel.
    Gondoltam nem fuzom ujra mert mar kikeszitettem Ewat a kerdeseimmel igy inkabb hagytam es "bepotoltam" egy sor delicat a 15 os tetejere ,ami persze nem lett ugyanolyan de legalabb ket sor delica lett ami ad tartast a masni szelenek.
    Egyebkent nem sok munka,tovabb tartott kibogozni a mintat ami olyan komplikalt modon van leirva hogy csak na.
    Az egesz nem mas mint Cellini minta.
    A kovetkezo sokkal hamarabb megy majd :))


    ReplyDelete
    Replies
    1. Drága Amy!
      Pedig Te még angolul is tudsz....képzeld én mit bogarásztam a minta értelmezésével...szerintem nagyon bonyin írta...ráadásul a "száraknál" van valami
      ami nem stimmel, hogy a kis "kapcsolókáról"
      már ne is beszéljek....azzal nagyon megkínlódtam...már az értelmezésével...hi.hi.hi...no de az én koromban?

      Delete
    2. Juj de orulok,hogy nem csak en talaltam bonyinak a leirast. Ewaval mi is jol elszorakoztunk ahogy probaltuk kisilabizalni hogy mi micsoda.Valojaban akinek mar sok tapasztalata van az a kep alapjan sokkal hamarabb megfuzi :)
      Most azt akarom majd csinalni hogy hoszabbra veszem a masnit,nem 20 szemmel akarom csinalni hanem 26 al es az akkor a csuklot jobban korul oleli.Es persze nem 13 egyseg lesz majd az oldalpant :))))

      Delete
  11. Hiába néztem árgus szemekkel, nem találtam hibát benne :)), csak Mézesmama hívta fel rá figyelmemet. Fantasztikusan néz ki, csodásak a színei! Egyébként szerintem is masni, ráadásul egy kinőtt masni! :), (pedig az én csuklóm 15 cm)úgyhogy én is azon gondolkodom hogy újra fűzöm, de legalább 1-1 centivel szélesebbre.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azon tortem a fejem mi lenne ha ez a masni lenne a felso resze a masninak es egy masik szelesebb hosszabb masni lenne fuzve ala..Talan az sok lenne .. de mindenesetre valoban szelesebbre kell fuzni

      Delete
  12. Amy, you've been doing such beautiful work! Hope you are having a good Spring!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Lori:)
      We are having such a lovely Spring yes :))))soon we are getting another 30 cm Spring

      Delete
  13. Hát akár masni akár pillangó, csodaszép!:)

    ReplyDelete
  14. Én nem vagyok gyöngyös, így még Mézesmama leírását sem értem. Akár van benne hiba, akár nincs, egyszerűen Gyönyörűűűűűűűűű, én még így is szívesen hordanám:))

    ReplyDelete
  15. I love this piece, you do beautiful work.

    ReplyDelete
  16. Gyönyörü darab, Elegáns finom szinekkel. Én hibát nem láttam benne.
    Nálam a megfüzendök listáján van, elég lent, mert pont a leirás miatt olyan aránytalanul bonyolultnak tünik.

    ReplyDelete